klik2..

Sunday, February 5, 2012

BUAH ASAM GELUGOR

Sebelum menjadi asam keping, ini adalah buahnya.. selepas dicuci dan dipotong², buah akan dijemur dibawah panas mentari sehingga menjadi asam keping... saya suka jer tengok buah yang saya tak pernah nampak.. kat johor tak pernah pulak jumpa.. kat negeri sembilan nih saya kerja di kawasan yang agak jauh dari bandar.. jadi banyak ler bebuahan yang baru saya kenal.. hehe... :)

1 comment:

Cikgu Nana said...

Aku pon takpenah jumpe.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

wahai aku.. ingatlah.. kalau hari ini kau mengharapkan langit yang cerah... tapi Pencipta Yang Agung memberikan hujan, guruh, ribut dan badai.. janganlah kau bersedih wahai aku.. kerana kau takkan tahu jika dihujungnya akan muncul pelangi nan indah..
dan jika hari ini kau dapat apa yang kau inginkan, ingatlah kau hanyalah makhluk kerdil yang diberi kesempatan mentadbir.. tapi Yang Maha Kuasa tetap yang menakdir..